ECONOMIA

Quatre claus que has de saber sobre la renda 2017

Temps de Lectura: 5 minutos

Quatre claus que has de saber sobre la renda 2017
Avatar

CaixaBank

26 Març, 2018


S’acosta l’abril i, amb aquest, una data significativa en l’agenda de les finances personals: a partir del dia 4 comença el termini per fer la declaració de la renda 2017. Aquest any, uns 19 milions de contribuents estan cridats a presentar la declaració.

Com cada any, tots els assalariats que tinguin una renda superior als 22.000 euros anuals estan obligats a presentar-la. També ho estan els que rebin rendiments de capital mobiliari superiors als 1.600 euros o si es posseeixen habitatges que generen rendiments superiors als 1.000 euros.

Novetats principals

Tot i que la implementació de Renda WEB ja es va fer efectiva de forma definitiva el 2017, aquest any la declaració de la renda inclou algunes novetats que cal tenir en compte:

  1. Nova app: ja hi ha disponible una nova aplicació mòbil, tant per a usuaris Android com Apple. Gràcies a aquesta, es podran consultar les dades fiscals i l’esborrany i, a partir del 4 d’abril, els usuaris que tinguin una declaració més simplificada podran presentar-la a través de l’app de forma molt senzilla.IMPORTANT: per poder fer servir aquesta aplicació és necessari el registre previ en el sistema Cl@ve PIN.
  2. No s’enviarà l’esborrany: l’Agència Tributària només enviarà les dades fiscals i les referències.
  3. “Li truquem”: s’activa l’assistència telefònica a través de l’eina “Li truquem”, a través de la qual l’Agència Tributària es posarà en contacte amb els contribuents en la data i l’hora que aquests sol·licitin.
  4. No enviaran SMS amb el número de referència: a partir d’aquest any no s’enviarà un SMS amb el número de referència, sinó que aquest es podrà veure al web mateix.

Dates que cal tenir en compte

8 de maig: comença el termini perquè el contribuent demani cita prèvia per acudir a les oficines de l’Agència Tributària.

27 de juny: venç el termini per presentar la declaració de la renda en els casos de declaracions amb resultat per ingressar amb domiciliació en compte.

29 de juny: venç el termini per sol·licitar la cita prèvia per fer la declaració a través de totes les vies.

2 de juliol: finalitza el procés de presentació de la declaració de la renda.

 

Necessites ampliar la informació? Visita la pàgina oficial de la renda de l’Agència Tributària.

Accepto les condicions d'ús.