ECONOMIA

Declaració de la renda el 2021: les dates que has de conèixer

Temps de Lectura: 5 minutos

Declaració de la renda el 2021: les dates que has de conèixer
Avatar

CaixaBank

28 Abril, 2021


Ha arribat el moment. L’Agència Tributària ja ha donat el tret de sortida a la campanya de la renda 2020. Es tracta d’un tràmit que afecta cada any milions de contribuents i que, en aquesta ocasió, ha aixecat una certa expectació per les peculiaritats que tots hem viscut el 2020 a causa de la pandèmia de la COVID-19.

De fet, la situació laboral de molts espanyols s’ha vist alterada durant l’any 2020. Des d’autònoms que van passar de treballar en una oficina externa a fer-ho a casa seva fins a treballadors amb retribucions en espècie o propietaris de segons habitatges que no n’han pogut fer ús, són molts els dubtes que sorgeixen aquests dies a l’hora de fer la declaració de l’IRPF. Al podcast de formació financera del programa Aula per a accionistes de CaixaBank s’ha publicat un nou capítol, que intenta oferir solució a aquestes i altres qüestions.

Més enllà dels lògics dubtes relacionats amb la declaració de la renda en un any tan atípic, és important tenir en compte les dates clau de la campanya, que afectaran tots els contribuents que es disposin a complir aquest tràmit.

Declaració de la renda el 2021: les dates que has de conèixer

7 d'abril: arrenca la campanya

Des del passat dia 7 d’abril es pot accedir a l’esborrany de la declaració de la renda corresponent a l’exercici 2020 a través de l’eina Renta Web de l’Agència Tributària. També es pot presentar la declaració de la renda 2020 a través d’internet.

Al web de l’Agència Tributària es pot consultar, modificar i confirmar l’esborrany de la declaració de la renda. Per fer-ho, cal identificar-se mitjançant l’ús del certificat o DNI electrònic, amb el sistema Cl@ve PIN o utilitzant dades del nostre DNI, així com el corresponent a la casella 505 de la declaració presentada l’any passat.

6 de maig: declaració telefònica

Si prefereixes fer la declaració per via telefònica, també tindràs l’oportunitat de fer-ho. L’Agència Tributària ofereix el servei “Le llamamos”, a través del qual hauràs de reservar cita perquè un agent contacti amb tu, un tràmit que podràs fer entre els dies 4 de maig i 29 de juny, bé per telèfon —de 9 a 19 hores de dilluns a divendres—, bé a través d’internet al web o l’app de l’Agència Tributària, que hauràs d’instal·lar al teu dispositiu. Aquest termini es deu al fet que l’Agència Tributària farà les trucades a partir del dia 6 de maig —el primer per a la presentació telefònica de la declaració— i fins al 30 de juny.

Aquest servei permet confeccionar i presentar per via telefònica la declaració de la renda 2020 amb l’ajuda d’un agent. Si optes per aquesta opció, t’hauràs d’identificar mitjançant el número de referència de l’última declaració. Per obtenir-lo, hauràs de disposar del DNI/NIE; la seva data de validesa, d’expedició o número de suport, i la dada de la casella 505 de la teva renda del 2019.

2 de juny: modalitat presencial

Si vols anar a alguna delegació d’Hisenda per presentar la teva declaració, tingues en compte que podràs fer-ho a partir del 2 de juny. Això sí, igual que en la modalitat telefònica, hauràs de demanar cita abans d’anar-hi.

La petició de cita la podràs tramitar a través d’internet i de l’app de l’Agència Tributària, o per telèfon, a partir del dia 27 de maig i fins al 29 de juny.

25 de juny: si et surt a pagar, compte!

Si la declaració de la renda et surt a pagar, tingues en compte que, si vols fer l’ingrés mitjançant domiciliació en compte, el termini per presentar la teva declaració acaba el 25 de juny, és a dir, cinc dies abans que acabi la campanya de la renda 2020.

Vol dir això que totes les declaracions de la renda positives s’han de presentar obligatòriament abans del 25 de juny? No. Si tries pagar sense domiciliació bancària, tindràs uns quants dies més de marge per presentar la teva declaració, com veuràs a continuació.

30 de juny: acaba la campanya

L’Agència Tributària ha marcat com a límit per a la presentació de la declaració de la renda 2020 per vies telemàtica, telefònica i presencial el dia 30 de juny, llevat de l’excepció que t’acabem d’esmentar. És a dir, fins al dia 30 de juny es podran presentar les declaracions amb resultat negatiu (a retornar) o positiu (a pagar), en aquest últim cas, sense domiciliació bancària.

Si tries l’opció de pagar sense domiciliació bancària, hauràs de fer l’ingrés en una entitat col·laboradora de l’Agència Tributària, com CaixaBank, també fins al dia 30 de juny.

A causa de les circumstàncies especials que envolten la campanya de la renda 2020, és aconsellable que observis amb atenció aquestes dates, planifiquis bé la presentació de la teva declaració i, sobretot, t’informis amb temps sobre si estàs obligat a presentar-la. És important que disposis de prou marge per fer els tràmits i reunir la informació que necessitis per evitar dificultats d’última hora.

Accepto les condicions d'ús.