ECONOMIA

Què és el certificat de titularitat bancària?

Temps de Lectura: 2 minuts

Què és el certificat de titularitat bancària?
Avatar

CaixaBank

16 Maig, 2023


El certificat de titularitat bancària és un document que serveix per a la identificació d’un titular bancari. El sol·licitant sempre és el client i s’ha de demanar al banc.

És un document oficial, subscrit i segellat pel banc, que n’és l’entitat emissora. La seva funció és acreditar la relació entre el banc i el titular. Per fer-ho, el document ha d’incloure dades com el nom de l’entitat bancària (o d’un representant del banc), el número de compte, l’IBAN, el codi d’identificació bancària (BIC), el nom i els cognoms del titular, la data d’obertura del compte i la data d’emissió del document.

Per a què serveix el certificat de titularitat?

Es fa servir per acreditar qui és el titular d’un compte bancari. Té una aplicació especial si has de demostrar que ets tu el titular d’un compte a l’hora de rebre ajudes o fer una domiciliació. També ofereix la seguretat que l’operació no es farà en un altre compte per error.

Com s'obté?

Si ets client de CaixaBank, podràs sol·licitar-lo fàcilment per qualsevol d’aquestes vies:

  • A la teva oficina de CaixaBank. Hauràs d’aportar un document d’identitat acreditatiu (el teu DNI, NIE o passaport). S’emet de manera immediata i en format físic.
  • A través del web de CaixaBank, seguint els passos que es detallen aquí. També podràs fer-ho a través de l’app de CaixaBank. En tots dos casos, podràs baixar el document.

Quan me'l poden sol·licitar?

Segons el Portal del Client Bancari, hi ha diverses situacions en què et poden sol·licitar aquest document, com ara en el pagament de rebuts i impostos mitjançant domiciliació al teu compte bancari, en el cobrament d’una subvenció, en l’ingrés d’una beca que se t’hagi concedit o en la contractació de certs productes amb una entitat financera.

A l’Administració, també és habitual que es demani el certificat de titularitat per a la recepció del subsidi de desocupació, la gestió d’ETS, etc.

Accepto les condicions d'ús.