SOSTENIBILITAT

Qui és Juan Palau?

Temps de Lectura: 5 minutos

Qui és Juan Palau?
Avatar

CaixaBank

10 Juliol, 2018


“L’objectiu més noble de l’esport adaptat és ajudar-los a restaurar la connexió amb el món que els envolta”. Aquesta frase correspon al doctor alemany Ludwig Guttmann, conegut per donar origen als primers jocs paralímpics de la història, i era una de les cites que acostumava a recordar Juan Palau, a qui se li reconeix un esforç incansable per integrar les persones amb discapacitat.

Juan Palau va ser un important directiu del món de l’esport i la persona que va impulsar els esports paralímpics a Espanya. “Vaig tenir un somni i sé que hi arribarà, només cal deixar passar el temps. La societat aconseguirà superar les diferències per igual les oportunitats de tothom”, va dir a la clausura dels Jocs Paralímpics de Sydney l’any 2000.

Juan Palau, juntament amb el llavors delegat nacional d’Esports, Juan Antonio Samaranch, va fundar el 1968 la Federació Espanyola d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FEDDF), entitat de la qual va ser president fins al dia de la seva defunció. A més, va rebre la Creu de Sant Jordi l’any 2003 i va ser vicepresident del Comitè Paralímpic Espanyol (CPE).

Tot i que Palau va morir el 2011, el seu llegat ha deixat una empremta inesborrable a la història de l’esport espanyol. Com a reconeixement a la seva tasca i a la seva dedicació a les persones amb discapacitat física, la FEDDF va crear els Premis Juan Palau, que tenen la finalitat reconèixer anualment diferents persones i institucions que hagin destacat i promogut els valors humans que es manifesten durant l’exercici d’una activitat esportiva.

Les modalitats del guardó atorguen diversos premis relacionats amb les ciències, les lletres i l’esport. En aquesta última categoria, s’estableixen premis al millor esportista, al millor entrenador, a la millor entitat, a la trajectòria esportiva i al millor patrocinador.

Premi al millor patrocinador per a CaixaBank

CaixaBank ha rebut el Premi Juan Palau al millor patrocinador en l’edició de 2018. Jordi Gual, president de CaixaBank, ha estat l’encarregat de rebre el guardó de mans del president de la FEDDF, José Alberto Álvarez. “És un honor i una satisfacció per a CaixaBank rebre aquest reconeixement”, va agrair Gual després de rebre el premi. “Som un banc socialment responsable, ho portem al nostre ADN centenari i l’esport és, sense cap dubte, un dels millors motors, i més potents, d’inclusió social i d’integració”.

El VAR o videoarbitratge en el Mundial de Rússia. A partir de la temporada vinent, la Lliga espanyola també utilitzarà aquesta tecnologia.

Fidel amb el seu compromís amb la societat, CaixaBank és una marca de referència en l’àmbit de l’esport adaptat a Espanya. Una bona prova d’això és el fet que l’entitat i la FEDDF col·laboren conjuntament des del 2016 amb l’objectiu de promoure el bàsquet amb cadira de rodes i ajudar al desenvolupament d’aquest esport. El 2018 es va renovar i es va ampliar aquest acord de patrocini, que se centra en les activitats relacionades amb el bàsquet amb cadira de rodes, fins al 2019.

Accepto les condicions d'ús.