ECONOMIA

Què és el confirming?

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

17 Novembre, 2015


Coneixes el confirming?

És un servei que permet a empreses i negocis clients de CaixaBank, a través de CaixaConfirming, gestionar els pagaments als seus proveïdors i aquests, al seu torn, poder anticipar-ne el cobrament si volen.

Posem-ne un exemple: una empresa ha de pagar els seus proveïdors, confirma els pagaments i la data en què ho farà a través del servei de confirming. Els seus proveïdors reben un avís en què se’ls indica que el seu client farà el pagament de la factura en la data confirmada i, a més, se’ls ofereix la possibilitat d’avançar aquest pagament si volen.

Què és el confirming?

Si el proveïdor necessita disposar de liquiditat al moment, pot fer efectiu el cobrament de manera immediata amb una deducció d’interessos, i cedir els drets de cobrament d’aquesta factura a CaixaBank. Quan arribi el moment del venciment de la factura, CaixaBank procedirà al cobrament de la factura a l’empresa que fa el pagament.

Gràcies a CaixaConfirming, el proveïdor pot anticipar el cobrament de la factura i eliminar completament el risc d’impagament, ja que a partir de llavors és CaixaBank el propietari del dret de cobrament d’aquesta factura.

Intervenen, per tant, tres parts en el confirming: el client, que és qui ha de fer els pagaments als seus proveïdors; l’entitat financera, que gestiona el pagament del client al proveïdor i l’avança si vol el proveïdor; i el proveïdor, que és qui es beneficia del confirming, perquè pot decidir si vol el pagament per endavant o no.

Per facilitar encara més el dia a dia dels proveïdors, aquests poden triar avançar el cobrament de totes les factures dels seus clients que utilitzen confirming, de manera que a partir de llavors les cobraran immediatament un cop el seu client les hagi confirmades.

Un benefici per a tots

Aquest servei és una manera senzilla i fàcil de gestionar els pagaments a l’empresa amb el qual les diverses parts obtenen un benefici.

En primer lloc, el client es beneficia perquè aquest servei l’ajuda a fidelitzar la relació amb els seus proveïdors, ja que li permet pagar sempre les seves factures dins del termini establert i en la forma pertinent. D’altra banda, simplifica el pagament i facilita el finançament immediat als proveïdors.

El confirming també beneficia el proveïdor, ja que li ofereix un sistema de finançament ràpid, fàcil i flexible. A més, desapareix per a ell el risc d’impagament una vegada anticipada la factura i no es veu obligat a demostrar solvència per obtenir finançament.

Si tens qualsevol dubte sobre el confirming o vols tenir una gestió més còmoda i àgil dels teus pagaments, no dubtis a consultar el nostre servei CaixaConfirming. T’hi esperem.

Accepto les condicions d'ús.