ECONOMIA

Cinc llibres d’economia que no et pots perdre aquest estiu

Temps de Lectura: 5 minutos

Cinc llibres d’economia que no et pots perdre aquest estiu
Avatar

CaixaBank

26 Juliol, 2021


Si creus que els llibres d’economia i finances són avorrits i poc útils, aquí en tens cinc amb els quals passar l’estiu. Són exemplars que pots utilitzar per aprendre, divertir-te i omplir-te d’il·lusió de cara a la tardor. A més, t’ajudaran a millorar la teva formació financera i poden donar-te consells per mantenir una situació econòmica personal sana.

El poder de la destrucción creativa: ¿Qué impulsa el crecimiento económico?

(Autors: Philippe Aghion, Céline Antonin i Simon Bunel. Grup Planeta, 16 de juny de 2021. 496 pàgines)

Gràcies a aquest volum, pots estudiar economia mentre t’entretens i, a més, pots treure conclusions sobre el futur del sistema financer internacional. En les prop de 500 pàgines que té, analitza les contradiccions socioeconòmiques del món, les crisis que se succeeixen i la durada dels períodes de bonança.

Gana dinero, vive mejor: descubre las claves para triunfar en el trading

(Autors: Borja Muñoz Cuesta i Lorenzo Gianninoni. Editorial Deusto, 9 de juny de 2021. 256 pàgines)

El trading és un tema de molta actualitat, però no tots els qui estan interessats a practicar-lo saben com fer-ho ni com evitar el risc de caure en un ciberfrau. Aquest llibre et dona una visió general sobre aquesta qüestió i t’ofereix una sèrie de pautes amb les quals crear una base sòlida per fer les teves operacions en els mercats financers amb un coneixement oportú.

El tao de Charlie Munger: La visión del vicepresidente de Berkshire Hathaway sobre la vida, los negocios y la búsqueda de la riqueza

(Autor: David Clark, Alexandre Casanovas López [traductor]. Alienta Editorial, 19 de maig de 2021. 224 pàgines)

Vols rebre consells sobre economia d’un autèntic visionari i triomfador? Llavors, aquest serà el teu llibre de capçalera durant molt de temps. Deixa al descobert les reflexions i la informació més útil oferta per Charlie Munger, el multimilionari vicepresident de Berkshire Hathaway, president de la Daily Journal Corporation i soci d’un altre gegant de les finances, Warren Buffett. El millor? Que els seus consells són aplicables tant a l’economia com a la vida.

Invierte en ti: Cómo organizar tu economía en 11 pasos para vivir mejor

(Autora: Natalia de Santiago.‎ Editorial Planeta, 13 de gener de 2021. 240 pàgines)

Tenir èxit econòmic i evitar qualsevol risc de bancarrota és l’objectiu de bona part dels ciutadans. Si ets un d’aquests, el volum de més de 200 pàgines t’ofereix, des d’una perspectiva humorística però molt il·lustrativa, alguns dels secrets per gestionar la teva economia domèstica.

Hi ha recomanacions, però, sobretot, hi ha molta informació perquè coneguis bones estratègies d’estalvi, quan pots endeutar-te i com invertir els teus diners.

El precio de la paz: Dinero, democracia y la vida de John Maynard Keynes

(Autor: Zachary D. Carter, Francisco J. Ramos [traductor]. Ediciones Paidós, 5 de maig de 2021.‎ 680 pàgines)

El més probable és que alguna vegada hagis sentit parlar de Keynes. Si vols un llibre que t’expliqui qui va ser realment o ja el coneixes i vols aprofundir en la seva vida i obra, aquest és el títol que cerques.

Conté una anàlisi seriosa i conscienciosa del seu llegat i del context econòmic, polític i social de l’època en què va viure i en què va intervenir, i que va canviar el curs d’esdeveniments decisius per a la història de la Humanitat.

Accepto les condicions d'ús.