INNOVACIÓ

Com les tecnologies disruptives estan transformant la banca

Temps de Lectura: 5 minutos

Avatar

CaixaBank

25 Abril, 2017


 

Cada vegada més, les tecnologies disruptives s’obren pas en la nostra societat. La intel·ligència artificial o la tecnologia en el núvol estan cridades a transformar completament les formes tradicionals de treball en tots els sectors, entre els quals el de la banca i les finances.En el marc de la quarta Masterclass organitzada per The Banker (“Noves tendències en tecnologia bancària”), Mariona Vicens, directora de Desenvolupament Estratègic i Innovació de CaixaBank, fa un repàs de les tecnologies disruptives que afecten els serveis bancaris (intel·ligència artificial, blockchain i tecnologia del núvol) i n’explica els principals reptes.

En referència a la intel·ligència artificial, Mariona Vicens apunta a dos beneficis molt concrets. D’una banda, “podem explotar dades que abans no podíem utilitzar, amb la qual cosa millorem el desenvolupament dels nostres models de risc o les campanyes de màrqueting”. I, d’altra banda, “veiem el potencial en l’assistència virtual, en el mòbil o en un canal web, amb la qual es podria interactuar”.

La directora de Desenvolupament Estratègic i Innovació de CaixaBank augura que la tecnologia blockchain tindrà dues incidències principals: “La primera es troba en les operacions on encara hi ha intermediaris o s’han de fer moltes comprovacions manuals”. I continua: “També veiem que influirà a l’hora d’ajudar els reguladors i les institucions a ser més transparents”.

Finalment, Mariona Vicens afirma que la implementació de totes aquestes tecnologies disruptives ha de passar per “incorporar talent nou i gent que sigui especialista en àrees que són noves per al banc”. I afegeix: “També cal molta més col·laboració i feina conjunta entre equips tradicionals i equips tecnològics”.

Accepto les condicions d'ús.