Són netes, econòmiques, no s’esgoten, tenen la capacitat de crear milers de llocs de treball i fins i tot de reduir la dependència energètica dels països. No és estrany que les energies renovables es trobin en un moment dolç, especialment a Europa. Durant el Dia Mundial del Medi Ambient, aquestes fonts d’energia brillen amb llum pròpia com a aliades del planeta.
En el cas d’Espanya, aquestes fonts d’energia verda cada vegada guanyen més importància. Segons les dades de Red Eléctrica de España (REE), les renovables van guanyar fins a 14 punts percentuals en la generació elèctrica entre 2017 i 2020. Avui dia, ja superen a les no renovables en potència instal·lada.
A més, les energies renovables no deixen de rebre reconeixements per part d’institucions i empreses, donada la seva importància dins els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que ha establert l’ONU de cara al 2030. De fet, la Unió Europea s’ha fixat com a meta que almenys el 32 % del consum final d’energia en el territori procedeixi de fonts renovables aleshores. El va fer a la seva Directiva (UE) 2018/2001 sobre el foment d’energies renovables, que es regeix pel principi de «primer, l’eficiència energètica». Tot un revulsiu normatiu per a aquestes fonts energètiques que implica els Estats membre.
Així, l’aposta per les energies renovables ha deixat de ser una possibilitat per convertir-se en un dels eixos centrals de les polítiques en Administració i empreses.