ECONOMIA

Vols estalviar? Aquests llibres t’ajudaran a fer el pas

Temps de Lectura: 3 minuts

Vols estalviar? Aquests llibres t’ajudaran a fer el pas
Avatar

CaixaBank

03 Octubre, 2022


Qualsevol moment de l’any és bo per començar a estalviar. Tanmateix, sembla que la tardor és un dels que més animen a posar en pràctica aquest hàbit financer tan saludable. Saber com estalviar diners a casa és qüestió d’informar-se.

Per sort, hi ha molts —i molt bons— llibres escrits sobre el tema.

Superestalviadors, (Richard i Diego Gracia)

Aquest llibre resulta especialment interessant per posar en pràctica un dels pilars fonamentals de l’estalvi: prendre consciència de les nostres despeses, dividir-les en categories i actuar sobre cadascuna d’elles.

Concretament, els autors proposen una divisió de les despeses sota les següents etiquetes: necessàries, d’estil de vida, capritxos, vicis i desenvolupament personal. Una vegada classificades, el llibre ofereix alguns trucs per minimitzar el seu impacte en l’economia domèstica.

Superahorradores

Finances per a Frikis (Jordi Martínez)

Prendre les decisions financeres més adequades és qüestió de coneixement. El llibre Finances per a Frikis permet acostar-se a molts conceptes bàsics per a l’estalvi i les finances domèstiques de manera amena i humorística.

Són els personatges de ficció qui ensenyen com estalviar diners a casa. Per exemple, l’obra mostra com fer un pressupost domèstic basat en un mes de la vida de Clark Kent o els riscos associats a l’endeutament de la mà d’Homer Simpson.

Finanzas para frikis

Tingues pitjor cotxe que el teu veí (Luis Pita)

Aquest llibre s’ha convertit ja en un clàssic de la promoció de l’estalvi. Es tracta d’una obra molt entretinguda que introdueix conceptes interessants, com el preestalvi, la llibertat financera o la generació d’ingressos passius. El llibre proposa crear un matalàs financer que permeti viure amb tranquil·litat a través de consells relacionats amb àrees com l’estalvi, l’endeutament o la inversió.

Ten peor coche que tu vecino

Viure cinc persones amb cinc euros al dia (Stefania Rossini)

Crear un hort urbà i cuinar les hortalisses cultivades en ell, fabricar productes de neteja i cosmètics en la pròpia llar o fer la compra d’una manera més conscient. Aquests són alguns dels tips per estalviar a casa que recull l’autora. El seu llibre resulta especialment útil per familiaritzar-se amb el consum responsable, una de les millors bases sobre les quals construir un pla d’estalvi familiar.

Vivir 5 personas con cinco euros al dia

KAKEBO: L'art japonès d'estalviar diners (Fumiko Chiba)

Sempre resulta interessant conèixer com estalvien diners a casa les persones d’unes altres cultures. En aquest llibre es presenta el mètode KAKEBO, que va ajudar els ciutadans japonesos després de la II Guerra Mundial a construir la seva pròpia agenda de comptes per gestionar l’economia domèstica. De fet, l’obra proposa al lector elaborar el seu propi diari de comptes, un mètode simple i efectiu per saber en què gasta els seus diners i, amb això, quins hàbits pot modificar per estalviar.

Kakebo

Claus i trucs fàcils per estalviar a casa (Carmen Fernández i Marina Ruiz)

Tot un manual ple de consells pràctics sobre com estalviar diners a casa. Des d’una bona planificació i control de la despesa, l’oci sense cost o la reutilització de tota mena de productes, aquest llibre mostra estratègies senzilles per treure el màxim partit al pressupost familiar, especialment útils en moments de crisi.

Claves y trucos faciles para ahorrar en casa

El meu primer llibre d'economia, estalvi i inversió (María Jesús Soto)

Promoure hàbits financers saludables en els nens és molt important per al seu futur benestar. Aquest és l’objectiu d’un llibre que conta la història de Nico i Carol, dos nens que es pregunten què fer amb els seus estalvis. Entre altres bàsics de l’educació financera, conta per a què serveix un pressupost i com fer-lo, o què signifiquen conceptes com estalviar, invertir, despeses i ingressos. Per descomptat, explica als joves lectors que els diners no cauen del cel.

Mi primer libro de economia

On creixen els diners? (Laura Mascaró)

Una altra obra dirigida als petits de la casa, a qui ensenya a gestionar els diners des de la seva primera paga. A través d’aquest llibre il·lustrat, l’autora guia els nens perquè aprenguin a prendre decisions adequades, a negociar o a entendre la diferència entre valor i preu. Es tracta de claus bàsiques per a una gestió correcta de les finances que els lectors més joves poden assimilar fàcilment.

Donde crece el dinero

Inverteix en tu (Natalia de Santiago)

Són moltes les preguntes que sorgeixen al voltant de qüestions d’economia quotidiana. Per exemple: per què ens costa tant estalviar? Llogar és tirar els diners? O què he de saber abans d’invertir? Aquest llibre ajudarà els lectors a donar resposta a aquestes i altres qüestions, des de les més senzilles a les més complexes. Ho fa com una guia pràctica per gestionar l’economia personal i familiar de manera eficaç.

Invierte en ti
Accepto les condicions d'ús.