ECONOMIA

Bizum per a menors de 18 anys: pagues i pagaments més senzills

Temps de Lectura: 4 minuts

Bizum per a menors de 18 anys: pagues i pagaments més senzills
Avatar

Carla Vinuesa Anglès

Product Manager de imaginTeens

17 Juny, 2024


“Papa, dona’m la paga, que me’n vaig amb els amics!” Bizum.
“Hugo, digue’m què et dec el regal de la Júlia!” Bizum.

Si ho pensem bé, sembla que Bizum és un producte pensat per a un adolescent.

Rebre i enviar petites quantitats de diners és una cosa molt habitual entre ells. De fet, els menors poden disposar d’aquest servei, amb funcionalitats adaptades a les seves característiques.

Veurem en què consisteix Bizum i per què pot resultar molt útil tant per als menors com per als seus pares.

Què és Bizum

Bizum és una plataforma de pagaments instantanis que permet enviar i rebre diners entre particulars a través del telèfon mòbil. Només cal conèixer el número de telèfon del destinatari ja se li pot enviar un pagament, que s’efectuarà en 10 segons. Els pagaments es fan directament de compte bancari a compte bancari.

Tot i que pugui semblar una cosa informal, en realitat es tracta d’un servei molt segur, ja que és la mateixa entitat bancària de l’emissor la que s’encarrega d’ordenar la transferència dels diners, autenticar l’usuari i validar l’operació.

Per això, està cobert pels mateixos sistemes de seguretat que la resta d’operatives de l’app.

Juntament amb l’enviament i la recepció de diners, Bizum també facilita altres opcions relacionades, com el pagament en comerços online, l’enviament de donacions, el pagament d’impostos o rebuts i la compra o cobrament de loteries, entre d’altres.

Com és Bizum per a adolescents

Els adolescents també poden utilitzar Bizum sempre que la seva entitat bancària ofereixi el servei per a aquest col·lectiu en particular. L’edat mínima i les limitacions de l’operativa són les que cada entitat estableixi.

En el cas d’imaginTeens, la solució bancària de CaixaBank per a joves d’entre 12 i 17 anys, que inclou un compte per al menor, una app pròpia adaptada a la seva edat i l’opció d’obtenir una targeta associada, el servei de Bizum està disponible a partir dels 14 anys.

Es tracta d’un servei totalment gratuït que únicament requereix que els menors disposin d’un compte imaginTeens i un telèfon mòbil registrat perquè el puguin utilitzar.

Precisament per les característiques d’aquests usuaris, imaginTeens té una operativa especial per a Bizum, que inclou control parental i limita les operacions que els menors poden fer:

  • Els menors poden sol·licitar l’activació del servei des de l’app imaginTeens, però són els seus progenitors o tutors legals els qui han d’autoritzar-ho des de l’app CaixaBankNow. També són aquests els qui poden donar de baixa el servei, arribat el cas.
  • Els progenitors o representants legals del menor poden visualitzar les operacions que fa a través de Bizum. Això sí, no poden enviar o rebre diners en nom seu.
  • Els pagaments que efectua el menor tenen límits per operació (de 0,50 a 150 euros), diaris (150 euros) i mensuals (450 euros). Els límits per rebre diners són els mateixos que per als adults.
  • El menor només pot enviar i rebre diners. No pot fer de moment la resta de les operatives disponibles en Bizum, com el pagament de loteries o compres en comerços online. Tampoc no pot fer sol·licituds de diners, encara que sí que pot rebre-les.

Avantatges de Bizum per als adolescents (i per als seus pares)

El servei de Bizum ofereix diversos avantatges, tant per als adolescents com per als seus progenitors o tutors legals.

  • Comoditat: enviar-los la paga i que la rebin a l’instant o enviar-los diners com a regal d’aniversari és més fàcil i còmode que mai. No és un problema que no puguin fer pagaments amb Bizum en un comerç: si disposen d’una targeta de dèbit imaginTeens, podran retirar efectiu del compte o pagar directament les seves compres, també amb una operativa limitada.
  • Seguretat: Bizum és un servei segur que els adolescents fan servir amb totes les garanties de la seva app imaginTeens i que els seus pares o tutors poden supervisar des de CaixaBankNow. Disposa d’una operativa adaptada per evitar que puguin contreure deutes excessius, entre altres riscos.
  • Autonomia: gràcies a Bizum, els menors guanyen autonomia per gestionar els seus petits pagaments i cobraments amb amics, familiars i propparents. Un aprenentatge que suma a la seva pròpia educació financera.
Accepto les condicions d'ús.