ECONOMIA

Consells pràctics per obtenir finançament dels fons Next Generation

Temps de Lectura: 5 minutos

Consells pràctics per obtenir finançament dels fons Next Generation
Avatar

CaixaBank

30 Novembre, 2021


El Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR) del Govern ha assolit velocitat de creuer. Amb l’avenç de la publicació de convocatòries obertes i un PERTE aprovat, les empreses, pimes i autònoms tenen cada vegada més possibilitats d’accedir als fons europeus Next Generation per executar projectes que permetin impulsar l’economia després de l’impacte de la pandèmia.

Per elevar la probabilitat d’obtenir aquest finançament, t’oferim una sèrie de consells pràctics que t’ajudaran a preparar la teva candidatura.

Comprova si el teu projecte i la teva empresa són elegibles

1. Recopila prèviament la documentació del teu projecte per justificar que compleix els requisits bàsics de cada convocatòria, com per exemple, pagaments a la Seguretat Social o el compliment de les obligacions tributàries.

2. Comprova els requisits addicionals del tipus de projecte i analitza si la teva candidatura se cenyeix a allò sol·licitat.

3. Identifica a les bases de cada convocatòria si cal aportar avals financers en la presentació del projecte a finançar.

Prepara la memòria del teu projecte i dissenya el pla de treball

4. Documenta el teu projecte. El Govern espera subvencionar propostes sòlides i amb un alt nivell de concreció, l’execució dels quals es dugui a terme amb èxit i que siguin rellevants per a l’economia espanyola. És important documentar la planificació financera i especificar com els fons Next Generation contribuiran a desenvolupar el pla segons allò previst.

5. Identifica si hi ha projectes similars en l’àmbit estatal per comprovar l’estat de la qüestió i indicar-ho a la documentació.

6. Dissenya un pla de treball coherent amb els recursos i el pressupost de què disposes i especifica si comptes amb inversió privada o si, a més, reps finançament d’entitats financeres. Afegeix el desglossament de com utilitzaràs els fons en cas que siguis beneficiari.

Fes la tramitació amb antelació i per via electrònica

7. Familiaritza’t amb les plataformes dels organismes principals. Recorda que la tramitació i la gestió de les ajudes es fa de manera telemàtica, per la qual cosa és necessari que cada empresa disposi d’una clau PIN que li permeti fer tot el procés sense cap problema.

8. Valora l’externalització de la gestió de sol·licituds i tramitació si a la teva empresa no tens equips especialitzats.

Documenta l'avenç del teu projecte i recopila les justificacions necessàries

9. Fes un seguiment exhaustiu del teu projecte. Si resultes beneficiari, hauràs de notificar i negociar els canvis necessaris amb l’administració, a més de demostrar que has anat complint les fites marcades inicialment.

10. Recopila informació durant la vida del projecte i construeix un repositori d’evidències tècniques i financeres de l’execució per poder demostrar el bon ús dels fons rebuts.

Recorda que CaixaBank i Minsait posen a la teva disposició una eina de cerca de convocatòries per accedir a ajudes públiques amb la qual podràs localitzar les que millor s’ajustin al teu perfil. També podràs accedir al servei d’assessorament i tramitació de Minsait, que t’acompanyarà en totes les fases del procés: des de la identificació de la convocatòria, el projecte i la preparació de la documentació fins a la gestió de la sol·licitud i el seguiment de la justificació.

Accepto les condicions d'ús.